Bezienswaardigheden

Klik voor meer informatie op de foto’s of navigeer via het menu

Download de tourisme-applicatie van Saint-Léonard De Noblat: 

Webp.net-resizeimage (1)

Saint-Leonard-de-Noblat

Breng een bezoek aan Saint-Leonard-de-Noblat (op 7,5 km afstand van de woning) met zijn mooie Romaanse kerk en andere architectonische juweeltjes. Ontdek de lokale keuken en proef de specialiteiten, zoals rundvlees, kastanjes en ‘clafoutis’ of kersenkoek.

(klik op de foto voor meer informatie)

limoges

Limoges

Als hoofdstad van het porselein en de regio Limousin heeft de stad Limoges mooie getuigenissen uit het verleden weten te bewaren van haar 2000-jarige geschiedenis.

(klik op de foto voor meer informatie)

Lac de Vassiviere

Lac de Vassivière

Als grootste waterpartij van de Limousin, strekt het meer van Vassivière, gelegen ten noorden van het Regionaal Natuurpark van Millevaches, zich uit over de departementen Creuse en de Haute-Vienne. Wandel in het omliggende natuurpark, verken de mountainbike routes of rust uit op één van de aangelegde stranden. Daarnaast kan je op het meer surfen, vissen, zwemmen of een waterski of waterfiets huren.

(klik op de foto voor meer informatie)

1pbgdVnEuDgJSPTtj3tJYq4mMkzfbqBEovOOHns19PQ

Oradour sur Glâne

Oradour-sur-Glane is een gemeente en dorp in Frankrijk. Het dorp werd op 10 juni 1944 verwoest. Troepen van de Duitse 2e Waffen SS-pantserdivisie overvallen het dorp, drijven de mannen in graanschuren en fusilleren hen. Vrouwen en kinderen werden in de imposante kerk samengebracht waar een doos stond met explosieven. Toen ze naar buiten gingen en probeerden te ontsnappen werden de overlevenden doodgeschoten. In totaal 642 mensen worden zo in drie uur vermoord waarna het dorp werd plat gebrand.

(klik op de foto voor meer informatie)

IMG_E0185

Château du Chalucet

Het kasteel van Chalucet, geklasseerd als historisch monument, domineert de samenvloeiing van Briance en Ligoure en bevindt zich in de gemeente Saint-Jean-Ligoure. Deze middeleeuwse burcht is nog steeds een van de belangrijkste attracties van de Limousin, te verdelen in twee delen: laag Chalucet gebouwd in de twaalfde eeuw, en Chalucet hoog gebouwd in de dertiende eeuw. In het hart van het bos park Ligoure, rijk aan wandelingen en gemarkeerde wandelroutes, kan Castle Chalucet worden ontdekt met familie of vrienden om meer te leren over de geschiedenis van de regio.

(klik op de foto voor meer informatie)

montbrun-sky

Route Richard Coeur de Lion

Volg het spoor van de Engelse koning Richard Lionheart. Hij leefde in voortdurende onmin met de koningen van Frankrijk, die over het Noorden van Frankrijk heersten. De veldslagen tussen hen vonden onder andere in de Limousin plaats. Vandaar dat hier veel kastelen zijn gebouwd in de 11de en 12 de eeuw. Richard is hier ook overleden. De kastelenroute voert langs meerdere kastelen uit de 11de en 12de eeuw waar Richard ook echt heeft rondgelopen. De stenen muren hebben heel wat avonturen gezien en dat voelt u.

(klik op de foto voor meer informatie)

IMG_E0181

Sportactiviteiten

Het glooiende landschap met pieken tot boven 900m en de verschillende meren in de omgeving maken veel sportactiviteiten mogelijk; zeilen, lopen, vissen, fietsen, mountainbike, waterski, waterboard, waterfietsen, zwemmen, paardrijden, kayak,...

(klik op de foto voor meer informatie)

181000287_4

Lac de Saint Pardoux

Het 330 ha grote meer van Saint-Pardoux is uitgegroeid tot een belangrijke vakantiebestemming waar u naar hartelust kunt zwemmen, windsurfen, kanoën, waterfietsen, zeilen en vissen. In het omringende natuurgebied kunt u lange wandelingen maken of er met de fiets op uit trekken. Het gebied is in drie toeristische gebieden verdeeld met alle daarbij horende faciliteiten: de site de Fréadour (in het noorden), de site de Chabannes en de site de Santrop (beide in het zuiden). Bij de site de Fréadour en de site de Chabannes zijn stranden.

(klik op de foto voor meer informatie)

639201401

Porselein

Limoges en omgeving is de regio van het kwaliteits-porselein. In de vele winkels (ook kortbij het vakantiehuis) vind je klassieke en moderne ontwerpen die je zeker zullen aan staan. Het ideale souvenier!

(klik op de foto voor meer informatie)