Sportactiviteiten

Wandelen: wie graag wandelt vindt in deze rustige en groene omgeving zeker zijn gading. Vertrek aan de voordeur van het vakantiehuis en wandel de omgeving in. Of neem de wagen en rijd 5minuten richting … naar het Foret D’Epargne., Hier vind je bewegwijzerde routes. Verschillende mooie wandelpaden vind je eveneens rond de verschillende meren in de omgeving. Daarnaast kan je uiteraard ook naar het regionaal park “Millevaches en Limousin” waar je de bossen en heuvels van de Limousin in al haar pracht kan ontdekken. Tip: download de app Galileo of viewranger voor de mooiste wandelroutes of stap het informatie-bureau in Saint Leonard binnen voor bijkomende informatie.

Paardrijden: verken de omgeving vanop de rug van een paard: op slechts enkele minuten van het huis bevindt zich een manege waar je een een rit op een paard in de natuur kan reserveren. Verschillende huurders kwamen reeds terug met zéér positieve feedback! Reservatie: Eurocentaure L’avanture (Simon Alemand, Flaine Breard, Cécile Besnien) 

  • Domaine de Saint-Agnan
    87400 Châtenet en Dognon

tel: 0033 5555 70547 mail: eurocentaure@gmail.com – https://www.eurocentaure.fr/-

Fietsen Mountainbike, racefiets of recreatief fietsen; het kan allemaal in de directe omgeving!

  • Mountainbike: verschillende uitgestippelde routes bevinden zich in het Natuurpark Millevaches en Limousin. Vertrek ik Nedde, Chamberet of een ander dorpje en laatje verassen door de uitzonderlijk mooie omgeving. Plan je trips online, bezoek de toeristische dienst vooraf of raadpleeg de brochures die in het huis raadpleegbaar zijn.
  • Racefiets: de regiço heet niet voor niets “Haute Vienne”; rij naar de bergen van Ambazac, of volg een stukje van de route die de Ronde van Frankrijk heeft gevolgd in september 2020 toen die passeerde in Saint Léonard de Noblat. Je kan ook je wagen nemen en een route uitstippelen midden in het natuurpark Millevaches en Limousin. Beklim de Mijoie of de signal d’Audouze (respecievelijk 949m en 953m hoog).
  • Recreatief; Rij via het dorp van Moissannes naar Saint Léonard de Noblat of fiets via verschillende landwegen richting de omliggende dorpjes
  • Electrische fiets: ontdek de omgeving met een electrische fiets die je kan huren in het centrum van Saint Léonard de Noblat. Denk er aan tijdig te reserveren aangezien ze slechts over 4 electrische fietsen beschikken. Huurprijs (prijzen 2021):
    10 euro/dag, 40 euro/week. Deze lage prijzen zijn enkel mogelijk doordat de fietsen verhuurd en onderhouden worden door een collectief. Hou er rekening mee dat je, om de fietsen te kunnen huren, eveneens dient aan te sluiten bij het collectief. Dit kan ter plaatse en hiervoor wordt een vrije bijdrage gevraagd. Rreken 10 à 20 euro bovenop de huur.
  • info: Cafe L’Escalier, 3 place Gay-Lussac, Saint Léonard de Noblat – tel: 05 19 09 00 30, cafe@lescalier87.org

Golf: Golf du Chammet (is echter een uurtje rijden)

Joggen: jog in de directe omgeving van het huis en geniet van de rust en het afwisselend landschap. Je jogt hier tussen de bomen, weilanden, en langs enkele meertjes. Vlak bij het huis zijn eveneens enkele stevige hellingen te vinden!

Zwemmen en watersport: kijk in de achtertuin 😉 Een verwarmd zwembad van 5X12m wacht er op je! Voor de afwisseling kan je ook naar Lac de Vassivière rijden of Lac de Saint Pardoux waar enkele aangelegde stranden zijn (met bewaking, douches,…). Je kan aan beide meren ook kanoën, een jetski huren, een board paddle huren of zeilen! 

Zeilen of zwemmen kan echter ook in Bujaleuf.

Vissen: in verschillende meren rond het huis is vissen toegelaten. Wend je hiervoor echter eerst naar de toeristische dienst.