Nuttige Info

Nuttige informatie:

 

  • Hospitaal

Chemin du Panaud
87400 SAINT LEONARD DE NOBLAT

Le bureau Accueil / Admissions est ouvert
du lundi au vendredi de 9h à 17h30
Le samedi de 8h à 12h

Tel: (+33) 05.55.56.43.00

 

·   Gendarmerie

Rue Georges Clémenceau

87400 Saint-Léonard-de-Noblat

Tel: (+33) 05 55 56 00 30

Noodgevallen : les numéros nationaux

  • 18 Pompiers
  • 112 Appel d’urgence européen
  • 15 SAMU (ziekenwagen)
  • 17 Police / Gendarmerie
  • 0800 130 000 Infos Coronavirus

Winkelen:

In het centrum van Saint-Leonard-de-Noblat zijn verscheidene artisanale bakkerijen en slagers.

Op het marktplein mag men gratis parkeren om vervolgens deze handelszaken te voet te bereiken, de meeste handelszaken bevinden zich in een autovrije zone.

Men vindt er ook enkele apothekers, kappers en cafés.

Elke eerste maandag van de maand wordt er een grote markt (de Foire) gehouden. Elke zaterdagochtend is er een kleine markt op een van de pleintjes met plaatselijke specialiteiten . Een bakkertje en beenhouwer vindt u ook op 5 km afstand.(Sauviat sur Vige)

Wat betreft supermarkten zijn de volgende warenhuizen aan te bevelen: namelijk Carrefour en Aldi. Beide warenhuizen bevinden zich op Avenue Jean Moulin – D 13 – Direction Bujaleuf, 87400 Saint-Léonard-de-Noblat, Frankrijk. Ze zijn +/- 750 m verwijderd van het marktplein. Beide warenhuizen hebben een uitgebreide keuze; de hygiëne en het verse brood bij Aldi zijn wel aan te bevelen. Tussen de twee supermarkten bevindt zich aan de overzijde van de straat een
tankstation: dit is het goedkoopste uit de buurt.

Een andere supermarkt die een aanbeveling verdient is Intermarche, deze supermarkt bevindt zich op de D941. Als u de vakantiewoning verlaat en u rijdt terug naar de hoofdbaan, slaat u op het einde van de straat gewoon naar links en op enkele honderden meters vindt u de supermarkt rechts van u. Aansluitend vindt u hier ook een tankstation. Deze supermarkt bevindt zich op 5 min van het vakantiehuis. Een plattegrond hiervan vindt u onderaan deze informatie.

De derde supermarkt in Saint-Léonard-de-Noblat, “Leader Price”, verdient geen  aanbeveling (beperkt assortiment en onverzorgde winkel) 

Via de weg D941 rijdt u het centrum van Saint-Leonard-de-Noblat binnen en kan u verder gebruik maken van het onderstaande kaartje om nuttige informatie punten te vinden.